چکیده
یکی از رهیافت های نوین در بهبود کمی و کیفی محصولات کشاورزی استفاده از تنظیم کننده های رشد گیاهی میباشد. براسینواستروئیدها جزء تنظیم کننده های رشد گیاهی هستند که در غلظت های کم بر عملکرد و کیفیت محصولات کشاورزی تأثیر می گذارند. به منظور بررسی اثر محلول پاشی برگی براسینواستروئیدها بر برخی فاکتورهای کمی و کیفی میوه توت فرنگی ( (Fragaria ananassa cv. Sabrosaآزمایشی با سه سطح 24- اپی براسینولید (0، 1 و 4 میکرو مول در لیتر) در قالب طرح کاملا تصادفی و چهار تکرار در محیط کشت هیدروپونیک و شرایط کنترل شده گلخانه ای اجرا شد. نتایج حاصل از این پژوهش نشان داد که بالاترین تأثیر 24- اپی براسینولید بر عملکرد و سایر ویژگیهای کمی در غلظت 4 میکرو مول در لیتر حاصل شد. در حالیکه غلظت 1 میکرو مول در لیتر 24- اپی براسینولید تأثیر معنیداری در افزایش میزان نشاسته و اسیدیته کل میوه توت فرنگی داشت، نتایج حاصل نشان داد که محلول پاشی 24- اپی براسینولید در بهبود کمیت و کیفیت میوه توت فرنگی تأثیر گذار است.
Growth, Yield and Qualitative Characteristics of Strawberry (Fragaria ananassa cv. Sabrosa) under Effect of 24- Epibrassinolide
نویسندگان [English]
MR Asghari؛ P Zahedipour Sheshgelani
چکیده [English]
Abstract
A new approach to improve the quantity and quality of agricultural products is the use of plant growth regulators. Brassinosteroids as plant growth regulators in low concentrations affect yield and quality of agricultural crops. To evaluate the effect of 24- Brassinosteroids on quantitative and qualitative factors in strawberry fruit (Fragaria ananassa cv. Sabrosa) an experiment with 24- Epibrassinolide (0, 1 and 4 µmol/lit) based on completely randomized design with four replications, was conducted in a hydroponic medium in greenhouse conditions. The highest level of yield and characteristics was resulted in 4 µmol/lit of 24- Epibrassinolide. 1 µmol/lit 24- Epibrassinolide significantly increased starch content and total acidity of strawberry fruit, while the highest increase in the sugar and soluble solids content was resulted in 4 µmol/lit of 24- Epibrassinolide. The results show that the use of 24- Epibrassinolide is effective to increase the quantity and to improve the quality of strawberry fruit.