%0 Journal Article %T تاثیر مدیریت علف‌های هرز بر عملکرد و محتوای عناصر غذایی کنجد (Sesamum indicum L.) و لوبیا قرمز (Phaseolus vulgaris L.) در کشت مخلوط %J دانش کشاورزی وتولید پایدار %I دانشگاه تبریز %Z 2476-4310 %A خسروی, مه بانو %A توسلی, ابوالفضل %A پیری, عیسی %A بابائیان, مهدی %D 2021 %\ 12/22/2021 %V 31 %N 4 %P 1-16 %! تاثیر مدیریت علف‌های هرز بر عملکرد و محتوای عناصر غذایی کنجد (Sesamum indicum L.) و لوبیا قرمز (Phaseolus vulgaris L.) در کشت مخلوط %K عناصر غذایی %K کنجد %K لوبیا %K نسبت‌های کاشت %K وجین %R 10.22034/saps.2021.43874.2602 %X اهداف: این مطالعه با هدف بررسی کشت مخلوط کنجد و لوبیا و پیدا کردن بهترین آرایش که بالاترین توانایی برای رقابت با علف هرز، حداکثر عملکرد و بیشترین محتوی عناصر غذایی بافت گیاهان را داشته باشد، اجرا گردید. مواد و روش­ها: آزمایش به صورت کرت­های خرد شده در قالب طرح بلوک­های کامل تصادفی با 3 تکرار اجراء گردید. تیمارهای آزمایشی عبارت از رقابت با علف هرز شامل بدون وجین و وجین به عنوان کرت اصلی؛ و نسبت­های کاشت شامل کشت خالص کنجد، کشت خالص لوبیا، 50 درصد کنجد + 50 درصد لوبیا، 50 درصد کنجد + 100 درصد لوبیا، 100 درصد کنجد + 50 درصد لوبیا و 100 درصد کنجد + 100 درصد لوبیا به عنوان کرت فرعی بودند. یافته­ها: بالاترین عملکرد دانه و بیولوژیک کنجد و لوبیا از کشت خالص آن­ها بدست آمد. میزان LER برای عملکرد دانه و بیولوژیک در همه تیمارهای کشت مخلوط در حالت وجین و بدون وجین بزرگتر از یک بود. در بین تیمارهای کشت مخلوط نیز، بیشترین میزان LER از کشت مخلوط 100 درصد کنجد + 100 درصد لوبیا بدست آمد. همین تیمار منجر به حصول کمترین میزان وزن خشک علف هرز شد. در بین عناصر غذایی اندازه گیری شده بافت گیاهان نیز تنها نیتروژن و فسفر تحت تاثیر معنی دار تیمار کنترل علف هرز و نسبت­های کاشت قرار گرفت. نتیجه­گیری: برای حصول عملکرد بهینه دو گونه، کنترل موثر علف­های هرز و جذب عناصر غذایی کشت مخلوط 100 درصد کنجد + 100 درصد لوبیا در مقایسه با سایر نسبت­های کاشت بهتر است. %U https://sustainagriculture.tabrizu.ac.ir/article_14054_bb83c91d8c5f32c34f8b179867122fef.pdf