%0 Journal Article %T سنجش نگرش و میزان بکارگیری فناوری‌های کشاورزی ارگانیک توسط سیب‌زمینی کاران شهرستان فریدن %J دانش کشاورزی وتولید پایدار %I دانشگاه تبریز %Z 2476-4310 %A قدیمی, سید علیرضا %A شعبانعلی فمی, حسین %A اسدی, علی %D 2014 %\ 08/06/2014 %V 24 %N 2 %P 55-71 %! سنجش نگرش و میزان بکارگیری فناوری‌های کشاورزی ارگانیک توسط سیب‌زمینی کاران شهرستان فریدن %K واژه­های کلیدی: پایداری %K شهرستان فریدن %K فناوری­ %K کشاورزی ارگانیک %R %X چکیده کشاورزی ارگانیک، به عنوان یک نوع کشاورزی پایدار و یکی از راهکارهای کاهش مشکلات زیست­محیطی و راهی برای دستیابی به توسعه پایدار کشاورزی مورد توجه قرار گرفته است. کشاورزی ارگانیک جهت کاهش پیامدهای زیست محیطی کشاورزی متداول روش­ها و فناوری­هایی مطابق با اصول کشاورزی پایدار معرفی نموده است که توسعه این روش­ها و فناوری­های یکی از اهداف مهم سیاست­های کشاورزی در سطح جهان است. به همین منظور هدف اصلی پژوهش حاضر(سنجش نگرش و میزان بکارگیری فناوری­های کشاورزی ارگانیک توسط سیب­زمینی کاران شهرستان فریدن) است که به روش پیمایشی انجام شده است. جامعه آماری پژوهش شامل کلیه سیب­زمینی­کاران شهرستان فریدن است(14000N=) که بر اساس فرمول کوکران 200 نفر به روش نمونه­گیری طبقه­ای متناسب انتخاب شدند. داده­های مورد نیاز از طریق پرسشنامه­ گردآوری شد، که روایی ظاهری و محتوایی پرسشنامه آن توسط اعضای هیات علمی گروه مدیریت و توسعه کشاورزی دانشگاه تهران تایید گردید و به منظور بررسی معیار پایایی، از ضریب آلفای کرونباخ استفاده گردید که میزان آن (91/0- 77/0) محاسبه گردید و برای تجزیه و تحلیل داده­ها از نرم­افزار آماریSPSS  استفاده گردیده است. نتایج پژوهش نشان داد اکثر سیب­زمینی کاران منطقه مورد مطالعه تمایل بالایی به کشت سیب­زمینی ارگانیک داشتند و همچنین اکثر سیب­زمینی کاران دارای نگرش مثبتی به کشاورزی ارگانیک بودند ولی میزان بکارگیری روشها و فناوری­های کشاورزی ارگانیک توسط سیب­زمینی کاران جهت کشت سیب­زمینی خیلی اندک بود و سنجش پایداری کشت سیب­زمینی نیز نشان داد که در منطقه مورد مطالعه کشت سیب­زمینی با اصول کشاورزی پایدار انطباق ندارد و اکثر سیب­زمینی کاران از نظر سطح پایداری در سطح نسبتاپایدار (5/19درصد) و ناپایدار(68  درصد) قرار دارند.       %U https://sustainagriculture.tabrizu.ac.ir/article_1738_cc0e3779517c42b8f44e02a0c4ad7f40.pdf