%0 Journal Article %T بررسی رشد، عملکرد و کیفیت میوه دو توده طالبی بومی ایران در سطوح مختلف آبیاری %J دانش کشاورزی وتولید پایدار %I دانشگاه تبریز %Z 2476-4310 %A لطفی, هادی %A برزگر, طاهر %A قهرمانی, زهرا %D 2016 %\ 06/28/2016 %V 26 %N 2 %P 107-116 %! بررسی رشد، عملکرد و کیفیت میوه دو توده طالبی بومی ایران در سطوح مختلف آبیاری %K توده %K سطح برگ %K طالبی %K مواد جامد محلول %K وزن متوسط میوه %R %X        به منظور بررسی اثر تنش کم­آبی بر رشد، عملکرد و کیفیت میوه دو توده طالبی ایرانی، آزمایشی­ به صورت کرت­های خرد شده در قالب طرح بلوک­های کامل تصادفی در سه تکرار در ایستگاه تحقیقاتی دانشکده کشاورزی دانشگاه زنجان در سال 1393 انجام شد. تیمارهای آزمایش شامل سه سطح آبیاری (100، 66 و 33 درصد نیاز آبی گیاه) ودو توده طالبی ایرانی (تیل‌زرد و تیل‌سبز) بود. نتایج نشان داد که تیمارهای آبیاری بر سطح برگ، تعداد میوه در بوته، طول بوته، درصد وزن خشک برگ، سفتی بافت میوه، مواد جامد محلول، وزن متوسط میوه و عملکرد تاثیر معنی­داری داشت. تنش کم­آبی باعث افزایش مواد جامد محلول، درصد وزن خشک برگ و کاهش سطح برگ ، تعداد میوه در بوته، طول بوته، سفتی بافت میوه، وزن متوسط میوه و عملکرد گردید. کمترین عملکرد (kg.ha-1 ۱۳۳۵۷)، وزن متوسط میوه (g ۲/۱۵۰۴)، و  بیشترین مواد جامد محلول (۷۵/۱۲ درصد) در تنش شدید (33 درصد) حاصل شد. از نظر صفات مورد مطالعه در بین توده­های خربزه تفات معنی­داری وجود داشت. بیشترین عملکرد (kg.ha-1 ۴۶۱۷۱) و وزن متوسط میوه (g ۷/۳۶۵۶) در توده تیل‌زرد در آبیاری ۱۰۰ درصد نیاز آبی گیاه و بیشترین مواد جامد محلول (۳۶/۱۳ درصد) در توده تیل‌سبز در آبیاری ۳۳ درصد نیاز آبی گیاه مشاهده شد. با توجه به نتایج، توده­های تیل‌سبز و تیل‌زرد به ترتیب 6/63 درصد  و 7/59 درصد کاهش عملکرد را در شرایط آبیاری ۳۳ درصد در مقایسه با آبیاری معمولی نشان دادند که هر دو توده حساس به تنش کم‌آبی می­باشند.   %U https://sustainagriculture.tabrizu.ac.ir/article_4918_36c253d922611fd584aae9fc4a105406.pdf