%0 Journal Article %T بررسی اثرات زیست محیطی نظام تولید چای در منطقه چابکسر استان گیلان با استفاده از ارزیابی چرخه حیات %J دانش کشاورزی وتولید پایدار %I دانشگاه تبریز %Z 2476-4310 %A نیکخواه, امین %A خرم دل, سرور %A عابدی, محمد %A فیروزی, سعید %A کلکناری, هانی حمزه %D 2017 %\ 05/05/2017 %V 27 %N 1 %P 181-195 %! بررسی اثرات زیست محیطی نظام تولید چای در منطقه چابکسر استان گیلان با استفاده از ارزیابی چرخه حیات %K ارزیابی چرخه حیات %K اسیدیته %K اوتریفیکاسیون %K زیست محیطی %K شاخص تخلیه منابع %R %X ارزیابی چرخه حیات (LCA) رویکردی برای مطالعه اثرات زیست محیطی تولید محصول یا انجام یک فعالیت است که براساس دو شاخص میزان مصرف منابع و انتشار آلاینده­ها محاسبه می­گردد. بدین منظور، این مطالعه با هدف ارزیابی اثرات زیست محیطی نظام تولید چای در شرایط آب و هوایی استان گیلان با استفاده از LCA انجام شد. به‌منظور تجزیه و تحلیل اثرات زیست محیطی، از روش 14040ISO به ازای یک واحد عملکردی معادل با یک تن برگ چای استفاده شد. در گام اول، ممیزی چرخه حیات، میزان مصرف نهاده­ها و انتشار آلاینده­ها به ازای یک واحد عملکردی تعیین شدند. در مرحله بعد، ارزیابی چرخه حیات انجام گرفت و بر اساس شاخص­هایی اطلاعات مرحله قبل، در هفت گروه تأثیر شامل گرمایش جهانی، اسیدیته، اوتریفیکاسیون بوم­نظام­خشکی، تغییر کاربری اراضی، تخلیه منابع فسیلی، تخلیه منابع فسفات و تخلیه منابع پتاسیم دسته­بندی شدند. در نهایت، بعد از نرمال­سازی و وزنی­دهی داده­ها، شاخص نهایی در این گروه‌های تأثیر به ترتیب معادل با 05/0، 32/0، 56/0، 04/0، 31/2، 42/0 و 07/0 محاسبه شد و بیش‌ترین پتانسیل برای آسیب به محیط زیست در تولید چای در استان گیلان برای تخلیه منابع فسیلی محاسبه گردید. شاخص زیست محیطی (EcoX) و تخلیه منابع  (RDI)نیز به ترتیب برابر 97/0 و 62/2 به دست آمد. بدین ترتیب، به‌منظور کاهش اثرات زیست محیطی نظام تولید چای می‌توان از روش­های مختلف مدیریت نظام زراعی همچون کاربرد نهاده­های آلی و خاک‌ورزی حداقل بهره جست.   %U https://sustainagriculture.tabrizu.ac.ir/article_6084_8e42ce0230a532073861f363dace7bb7.pdf