TY - JOUR ID - 3293 TI - اثرات کاربرد کود‌های زیستی در ترکیب با کود‌های شیمیایی بر عملکرد و اجزای عملکرد دانه لوبیا چیتی JO - دانش کشاورزی وتولید پایدار JA - SAPS LA - fa SN - 2476-4310 AU - اعلمی میلانی, مرتضی AU - امینی, روح اله AU - بنده حق, علی AD - گروه اکوفیزیولوژی گیاهی- دانشکده کشاورزی- دانشگاه تبریز AD - گروه به نژادی و بیوتکنولوژی گیاهی- دانشکده کشاورزی- دانشگاه تبریز Y1 - 2015 PY - 2015 VL - 24 IS - 4.1 SP - 15 EP - 29 KW - عملکرد دانه KW - فسفر KW - کود زیستی بیونور KW - نیتروژن KW - نیتروکسین DO - N2 - چکیده       به منظور بررسی تاثیر کود­های زیستی میکروبی، کود­های شیمیایی و تلفیق کاربرد آنها بر عملکرد و اجزای عملکرد دانه لوبیا چیتی آزمایشی به صورت طرح بلوک­های کامل تصادفی در سه تکرار در مزرعه تحقیقاتی دانشکده کشاورزی دانشگاه تبریز در سال 1391 اجرا شد. تیمار­های آزمایشی شامل کاربرد 70 کیلوگرم در هکتار کود شیمیایی اوره (5/32 کیلوگرم در هکتار نیتروژن خالص) و 50 کیلوگرم در هکتار کود شیمایی سوپر فسفات تریپل (11 کیلوگرم در هکتار فسفر خالص)، کاربرد کود­ زیستی بیونور، 50% کود شیمیایی + نیتروکسین و بیوسوپر فسفات (3 کیلوگرم در هکتار بصورت سرک برای هر دو کود زیستی) و 50% کود شیمیایی + کود زیستی بیونر بودند. بیشترین شاخص کلروفیل برگ، ارتفاع بوته، وزن 100 دانه، عملکرد دانه و بیولوژیکی در تیمار کاربرد تلفیقی کود زیستی نیتروکسین و بیوسوپرفسفات به همراه 50 درصد کود­های شیمیایی اوره و سوپرفسفات تریپل مشاهده شد که از لحاظ آماری با تیمار کود زیستی بیونر به همراه 50 درصد کود­های شیمیایی تفاوت معنی­داری نداشت. با وجود این که جایگزینی کامل کود­های شیمایی با کود زیستی موجب کاهش عملکرد لوبیا شد، اما کاربرد تلفیقی کود­های زیستی و شیمایی ضمن تولید بیشترین عملکرد دانه، مصرف کود­های شیمایی را به میزان 50 درصد کاهش داد. همچنین کود زیستی بیونر از لحاظ تاثیر روی عملکرد لوبیا با کود­های زیستی نیتروکسین و بیوسوپرفسفات تفاوت معنی­داری نداشت که این مورد می­تواند کود زیستی بیونر را به عنوان یکی از کود­های بیولوژیک جدید در زراعت لوبیا مطرح سازد.    UR - https://sustainagriculture.tabrizu.ac.ir/article_3293.html L1 - https://sustainagriculture.tabrizu.ac.ir/article_3293_8143ad37bdc0b2e121e433dc00020cfc.pdf ER -