TY - JOUR ID - 4918 TI - بررسی رشد، عملکرد و کیفیت میوه دو توده طالبی بومی ایران در سطوح مختلف آبیاری JO - دانش کشاورزی وتولید پایدار JA - SAPS LA - fa SN - 2476-4310 AU - لطفی, هادی AU - برزگر, طاهر AU - قهرمانی, زهرا AD - ، گروه علوم باغبانی (سبزیکاری)، دانشکده کشاورزی، دانشگاه زنجان AD - گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه زنجان Y1 - 2016 PY - 2016 VL - 26 IS - 2 SP - 107 EP - 116 KW - توده KW - سطح برگ KW - طالبی KW - مواد جامد محلول KW - وزن متوسط میوه DO - N2 -        به منظور بررسی اثر تنش کم­آبی بر رشد، عملکرد و کیفیت میوه دو توده طالبی ایرانی، آزمایشی­ به صورت کرت­های خرد شده در قالب طرح بلوک­های کامل تصادفی در سه تکرار در ایستگاه تحقیقاتی دانشکده کشاورزی دانشگاه زنجان در سال 1393 انجام شد. تیمارهای آزمایش شامل سه سطح آبیاری (100، 66 و 33 درصد نیاز آبی گیاه) ودو توده طالبی ایرانی (تیل‌زرد و تیل‌سبز) بود. نتایج نشان داد که تیمارهای آبیاری بر سطح برگ، تعداد میوه در بوته، طول بوته، درصد وزن خشک برگ، سفتی بافت میوه، مواد جامد محلول، وزن متوسط میوه و عملکرد تاثیر معنی­داری داشت. تنش کم­آبی باعث افزایش مواد جامد محلول، درصد وزن خشک برگ و کاهش سطح برگ ، تعداد میوه در بوته، طول بوته، سفتی بافت میوه، وزن متوسط میوه و عملکرد گردید. کمترین عملکرد (kg.ha-1 ۱۳۳۵۷)، وزن متوسط میوه (g ۲/۱۵۰۴)، و  بیشترین مواد جامد محلول (۷۵/۱۲ درصد) در تنش شدید (33 درصد) حاصل شد. از نظر صفات مورد مطالعه در بین توده­های خربزه تفات معنی­داری وجود داشت. بیشترین عملکرد (kg.ha-1 ۴۶۱۷۱) و وزن متوسط میوه (g ۷/۳۶۵۶) در توده تیل‌زرد در آبیاری ۱۰۰ درصد نیاز آبی گیاه و بیشترین مواد جامد محلول (۳۶/۱۳ درصد) در توده تیل‌سبز در آبیاری ۳۳ درصد نیاز آبی گیاه مشاهده شد. با توجه به نتایج، توده­های تیل‌سبز و تیل‌زرد به ترتیب 6/63 درصد  و 7/59 درصد کاهش عملکرد را در شرایط آبیاری ۳۳ درصد در مقایسه با آبیاری معمولی نشان دادند که هر دو توده حساس به تنش کم‌آبی می­باشند.   UR - https://sustainagriculture.tabrizu.ac.ir/article_4918.html L1 - https://sustainagriculture.tabrizu.ac.ir/article_4918_36c253d922611fd584aae9fc4a105406.pdf ER -