بررسی ویژگی‌های گل و تشکیل میوه شش رقم تجاری زیتون به محلول‌پاشی کائولین در شرایط گرم

نوع مقاله : مقاله پژوهشی

نویسندگان

1 بخش تحقیقات علوم باغی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان کرمانشاه، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، کرمانشاه،

2 پژوهشکده مرکبات و میوه های نیمه گرمسیری

3 عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی کرمانشاه

4 عضو هیئت علمی بخش زراعی و باغی مرکز تحقیقات آموزش کشاورزی و منابع طبیعی کرمانشاه

10.22034/saps.2023.56257.3027

چکیده

به منظور بررسی اثرات محلول‌پاشی کائولین بر ویژگی‌های گل و تشکیل میوه شش رقم تجاری زیتون در ایستگاه تحقیقات زیتون دالاهو استان کرمانشاه، پژوهشی به صورت آزمایش فاکتوریل در قالب طرح پایه بلوک‌های کامل تصادفی با سه تکرار ودو فاکتور (غلظت‌های کائولین و ارقام زیتون) اجرا گردید. دو مرحله محلول‌پاشی کامل درختان زیتون با کائولین در غلظت‌های صفر به عنوان شاهد (محلول پاشی با آب) و 2 و 4 درصد‎، در اواسط تیر و مرداد (با توجه به هوای گرم و خشک در این مدت)، انجام گرفت. مواد آزمایشی این تحقیق درختان بالغ شش رقم از ارقام زیتون شامل آمفی‌سیس، سویلانا، روغنی، مانزانیلا، کنسروالیا و زرد بودند. هر واحد آزمایشی شامل دو درخت بود. عملیات مراقبت و نگهداری از درختان به‌طور یکسان در همه تیمارها اعمال شد. یاداشت برداری‌های ویژگی‌های گل و تشکیل میوه در شاخه در تیمارهای مختلف و ارقام مختلف ثبت گردید. نتایج نشان داد که واکنش ارقام زیتون مورد مطالعه به محلول‌پاشی سطوح مختلف کائولین، متفاوت بود، به‌طوری‌که بیشترین درصد تشکیل میوه درارقام کنسروالیا و زرد همراه محلول‌پاشی4 درصد کائولین حاصل شد و کمترین درصد تشکیل میوه در رقم روغنی و بدون محلول‌پاشی کائولین حاصل شد. در تمامی ارقام مورد مطالعه محلول‌پاشی کائولین باعث بهبود صفات اندازه‌گیری شده، گردید. بنابراین با استفاده از محلول‌پاشی کائولین در دو مرحله رشدی میوه می‌توان باعث بهبود وضعیت گل‌دهی و تشکیل میوه در ارقام مختلف زیتون در مناطق گرم و نیمه گرم کشورگردید.

کلیدواژه‌ها

موضوعات


عنوان مقاله [English]

Investigating the characteristics of flowers and fruit formation of six commercial olive cultivars with kaolin foliar spraying in warm conditions.

نویسندگان [English]

  • Rahmatollah Gholami 1
  • AbuzarHashempour AbuzarHashempour 2
  • Issa arji Issa arji 3
  • Abolmohsen Hajiamiri 4
1 Horticultural Science Research Department, Kermanshah Agricultural and Natural Resources Research and Education Center, AREEO, Kermanshah, Iran
2 Assistant Professor, Department of Post-harvest Physiology and Technology, Citrus and Subtropical Fruits Research Center, Horticultural Sciences Research Institute, Agricultural Research, Education and Extension Organization (AREEO), Ramsar, Iran.
3 Associate Professor, Department of Production Engineering and PlantGenetics,Campus of Agriculture and Natural Resources, Facultyof Science and Agricultural Engineering, Razi University,Kermanshah, Iran
4 Crops and Horticultural Research Departament , Agricultural and Natural Resourses Research and Eduaction center, Kermanshah ,iran
چکیده [English]

Abstract
Objectives: In order to investigate the effects of foliar spraying of kaolin on the characteristics of flowers and fruit formation of six commercial olive cultivars in warm conditions.

Materials and Methods: This experiment was performed during 2017 and 2019 in the Dalaho Olive Research Station of kermashah province as a factorial experiment based on completely randomized block design with three replications. The first factor was kaolin as foliar spraying at three levels (kaolin in concentrations of zero as control, 2 and 4%, in mid-July and August (due to warm and dry weather during this period) .The second factor was six varieties of olive cultivars, including Amphisis, Seville, Roughani, Manzanillo, Konservolia and Zard .

Results: The results showed that the reaction of studied olive cultivars to foliar spraying of different levels of kaolin was different, so that the highest percentage of fruit formation was obtained in Konservolia and Zard cultivars with foliar spraying of 4% kaolin, and the lowest percentage of fruit formation was obtained in Roughani varieties and It was obtained without spraying kaolin.

Conclusion. In all studied cultivars, kaolin foliar application improved the measured traits. Therefore, by using kaolin foliar spray, due to the property of reflecting light and reducing the temperature load of trees and maintaining freshness and humidity of olive trees, in two stages of fruit growth, it is possible to improve the state of flowering and fruit formation in different olive cultivars in the regions. Warm and semi-warm.

کلیدواژه‌ها [English]

  • Olea europaea L
  • Varieties
  • Kaolin
  • Warm
  • foliar spraying