ارزیابی عمر انبارمانی و کیفیت پس از برداشت میوه‌های کیوی رقم ’هایوارد‘ تولید شده در سیستم‌های کشاورزی ارگانیک و متداول

نوع مقاله : مقاله پژوهشی

نویسندگان

1 دانشگاه گیلان

2 موسسه تحقیقات مرکبات رامسر

چکیده

تقاضا برای میوه‌های ارگانیک به خاطر ارزش غذایی بالا، کیفیت بهتر و نگهداری مناسب آن­ها به سرعت رو به افزایش است. در پژوهش حاضر، اثر روش‌های تولید ارگانیک و متداول بر عمر انبارمانی میوه‌های کیوی رقم ’هایوارد‘ در دو سال متوالی ارزیابی شد. صفاتی مانند مواد جامد محلول (TSS)، اسیدیته قابل تیتراسیون (TA)،نسبت TSS/TA، سفتی بافت، کاهش وزن، ویتامین C، فنل کل، فلاونوئید کل و ظرفیت آنتی‌اکسیدانی میوه‌ها در زمان برداشت، 30، 60 و 90 روز انبارداری در دمای 5/0±1 درجه سانتی گراد با رطوبت نسبی 5±90 درصد ارزیابی شدند. نتایج نشان داد کهدرصد کاهش وزن میوه‌های ارگانیک در طی انبارداری به طور معنی‌داری کمتر از میوه‌های متداول بوده است و چنین میوه‌های سفتی بافت خود را در طی انبارداری بهتر حفظ کردند. همچنین، میزان ویتامین C، فنل کل، فلاونوئید کل و ظرفیت آنتی‌اکسیدانی میوه‌های ارگانیک در زمان برداشت و در طی انبارداری نسبت به میوه‌های متداول بالاتر بوده است. میزان TSSمیوه‌ها در زمان برداشت و در پایان انبارداری هر دو سال در میوه‌های متداول بیشتر بوده است، اما میزان TA میوه‌های ارگانیک در زمان برداشت و طی انبارداری نسبت به میوه‌های متداول بیشتر بود. بدین ترتیب میوه‌هایی که به شیوه ارگانیک تولید شدند علاوه بر بالا بودن ارزش غذایی ماندگاری بیشتری را در طی نگهداری در سردخانه نشان دادند. 

کلیدواژه‌ها


عنوان مقاله [English]

Evaluation of Storage Life and Postharvest Quality of Kiwifruit cv, 'Hayward' Fruits Produced in Conventional and Organic Agricultural Systems

نویسندگان [English]

  • Mostafa Ashour Nezhad 1
  • Mahmood Ghasemnezhad 1
  • Siroos Aghajanzadeh 2
  • Javad Fattahi Moghadam 1
  • Daoud Bakhshi 1
چکیده [English]

Demand for organic fruits due to higher nutritional value, quality and appropriate maintenance is increasing rapidly. In this research, the effects of organic and conventional production systems on the fruit storage life of kiwifruit cultivar 'Hayward' were compared in two consecutive years. Traits such as, total soluble solids (TSS), titratable acidity (TA), TSS/TA, fruit firmness, vitamin C, total phenol, total flavonoids and antioxidant capacity of fruits were evaluated at harvest time, 30, 60 and 90 days storage at temperatures 1±0.5ºC and relative humidity 90±5%. Results from this study showed that the weight loss in organic fruits during storage, were significantly lower than conventional systems as they kept their firmness during storage period. Vitamin C, total phenol, total flavonoids and antioxidant capacity of organic fruits at harvest and during storage were higher than conventional fruits. Total soluble solids (TSS) content at harvest time and in the end of storage was higher at conventional systems, but acidity levels in organic fruits at harvest time and storage period were higher than of conventional fruits. Overall, productions of organic fruits in addition to their high nutritional value were showed more longevity in the cold storage. 

کلیدواژه‌ها [English]

  • storage
  • Organic product
  • Antioxidant capacity
  • Firmness
  • weight loss